Göğüs Bakımı Nedir? Göğüs Bakımı yaparken neye dikkat edilmeli? Göğüs bakımı neden önemli? Kadınlarda göğüs bakımı son zamanlarda popüler olmuş ve doğru bilinen yanlışlar yapılmakta. Bu yanlışların önüne geçilmesi adına bilgilendirici bir göğüs bakımı makalesi hazırladık. Her kadın göğüslerinin güzelliğinin zamanla azalacağından endişelenir. Bu nedenle sıkı iç çamaşırı seçerek onları dik tutmaya çalışırlar. Göğüsler ilk hormonların etkisi ile büyümeye başladığında bile, çatlaklar oluşabilir. Ergenlik, cilt elastikiyetini destekleyen kremleri kullanmak için doğru zamandır. Genç bir kızınız varsa, anne olarak göreviniz doğru sutyeni seçmek ve göğüsler hızlı büyümeyle çatlamaya başlarsa elastikiyeti artıran kremler satın almaktır.

Yağ ve dokulardan oluşan bu organının kasları yoktur. Deriden boynundan çeneye kadar asılı bir yapıdadır. Bu kassız yapı göğüslerde sarkmada önemli rol oynar. Hamilelik sırasında genişleyen ve sonra küçülen göğüsler elastikiyetini kaybeder ve cilt yenilenmesi zamanla yavaşladıkça, ciltte hücrelerin yaşlanması da gözlenir, bu da canlılık kaybına ve gevşemiş göğüslere neden olur.
Sarsıntıya karşı ne yapmalı?
Egzersiz yaparken, zıplarken veya koşarken daima sutyen giyin. Cildin kendi ağırlığı ile elastikiyetini kaybetmesine izin vermeyin. Sıcak suda, saunalarda, banyolarda aşırı sıcakla temastan kaçının. Cildi sıkmadan ve en yumuşak hareketlerle duş almaya çalışın.
Sutyen olmadan güneşlenmeyin
Dekolletinizi, cildin esnekliğine zarar veren güneş ışınlarından gelen yüksek faktörlü koruyucularla koruyun. Göğüs bakımı yaparken hafif bir basınçla gerçekleştirilen soğuk su masajının göğse canlılık getirdiğini unutmayın. Duştan ayrılmadan önce, soğuk suyu birkaç dakika boyunca dairesel hareketlerle göğsünüze tutun. Cildinizi sağlıklı tuttuğunuz sürece, göğüslerinizi de canlı tuttuğunuzu unutmayın. Meme cildini 25–28 yaşından itibaren sıkılaştıran ve nemlendiren özel bakım ürünlerini kullanmaya başlayın.
Göğüslerinizin güzelliğini düşünmek için hamilelik sırasında göğüslerinizin büyümesini ve sarkmasını beklemeyin. Bu durumun gerçekleşmesini beklerseniz, daha sonra alacağınız sonuçlar o kadar iç açıcı olmayabilir.
Spor yapın
Göğüs bakımı yaparken bunları da yapmalısınız. Sırt, kol ve omuzları geliştiren her hareket göğsün canlandırılmasına da yardımcı olur. Diyet yaparken, göğüslerinizin de küçüldüğünü dikkate alarak bakım yöntemlerini kullanın. Aşağıdaki hareketleri düzenli olarak tekrarlayın:
Ellerinizi göğsünüzün önünde, avuç içleriniz alkışlıyormuş gibi bir arada tutun. Ellerinizi sıkın, 3–5 saniye sıkı tutun ve bırakın. 10-15 kez bunu tekrar edin.
Duvardan 1 metre mesafede, yüzünüzü duvara doğru çevirin. Ellerinizi avuç içleriniz duvara yapışacak şekilde yerleştirin. Ayaklarınızı hareket ettirmeden duvarı itin, kendinizi geri atın ve avuç içlerinizi tekrar duvara koyun. Bu itme hareketleriyle boyundan, kollardan ve göğsün altından uzanan tüm kaslar çalışacaktır.
Bir önceki yazımız olan Dişler Neden Sararır? Diş Sararmasına Ne İyi Gelir? Bilinmesi Gerekenler başlıklı makalemizde diş, diş bakımı ve diş sararması hakkında bilgiler verilmektedir.