Diyet Nasıl Yapılır? ve Diyet Nasıl Yapılmalı? Diyet yapma konusunda öncelikle aklınızda bulundurmanız gereken ilk ve en önemli nokta asla aç kalmamanız gerektiğidir. Çünkü vücut gün içinde gerekli aktiviteleri yapabileceği enerjiyi üretebilmek için belli bir kaloriye ihtiyaç duyar. Sağlıklı bir diyet ancak yeterli ve sağlıklı kalori alındığında işe yarar ve hızla kilo kaybetmenizi sağlar.

Diyet Nasıl Yapılır?
Diyet nasıl yapılır sorunun ilk cevabı bol bol su içerek yapılırdır. Çünkü su hem vücudunuzdaki toksinleri atmanızı sağlar, hem de ödem oluşumunu engeller.
Aynı zamanda bazı şok diyet programlarında vücut hızla su kaybeder, bu da sizin kilo kaybettiğinizi sanmanıza sebep olur. Aslında hafiflemenin sebebi vücudun su kaybediyor olmasıdır. Gün içerisinde bol bol su içmek diyet sırasında vücudun su kaybını engeller ve sağlıklı bir şekilde yağ yakımını sağlar. Bol bol su içtikten sonra diyet nasıl yapılır sorusunun ikinci cevabı şekerden özellikle de sentetik şeker dediğimiz beyaz şekerden tamamen uzak durmaktır. Vücudun her şeye olduğu gibi şekere de ihtiyacı vardır fakat zaten hali hazırda sürekli tükettiğimiz aşağı yukarı her şeyde zaten şeker vardır. En sağlıklı şeker siyah yani esmer şeker ve meyve şekeridir. Vücuda şeker alımını azaltmak sağlıklı diyet yapmanın ilk kurallarından biridir. Bu arada yediğimiz birçok meyve içerisinde oldukça yüksek şeker olduğunu ve bu şekerin de fazla alındığında beyaz şeker gibi fazladan kalori alımı olduğunu unutmamak gerekir. Üzüm, karpuz, hurma gibi meyveler içerisinde çok yüksek miktarda früktoz yani şeker bulunur.
Diyet nasıl yapılır konusunda bir diğer önemli nokta da gereksiz karbonhidrat alımını durdurmaktır.
Türkiye’de geniş bir kitlenin inanışı aksine ekmek doyurmaz tam tersine kan şekerini yükselttiği için ve bir anda yükselmesine sebep olduğu için bir anda da düşmesine sebep olur ve bu da ani açlık hissiyatına yol açar. Eğer diyet programınıza takviye gıda eklemek istiyorsanız, kekreyemiş tozunu rahatlıkla kullanabilirsiniz. Sağlıklı diyet programlarında menülere baktığımızda her öğünde mümkün olduğunca karbonhidrat ve ekmek ürünlerine yer verilmez. Mutlaka ekmek yemek zorunda hissediyorsanız sadece kahvaltıda bir dilim esmer ekmek, kepekli ekmek ya da tam buğday ekmeği gibi öğütülmemiş unlardan yapılan ekmekleri tercih edebilirsiniz.
Bir önceki yazımız olan Anjiyo Nedir? Çocuklarda Anjiyo Nasıl Olur? Nelere Dikkat Edilmeli? başlıklı makalemizde anjiyo, anjiyo nedir ve çocuklarda anjiyo nasıl olur hakkında bilgiler verilmektedir.